Кюфтета от нахут и кускус

Необходими продукти:
- 250 грама консервиран нахут
- 2 скилидки чесън
- 2 яйца
- 310 милилитра вряща вода
- 5 милилитра зехтин
- 35 грама магданоз
- 100 грама кускус
- 1/2 лимон (само кората)
- 45 милилитра олио
- 1 чаена лъжица люспи червен пипер
- 1/2 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Налейте малко зехтин при кускуса, подсолете и добавете врящата вода. Затворете с капак и изчакайте зрънцата да поемат течността.
През това време в блендер разбийте консервирания нахут заедно с нарязания магданоз, малко чесън и сол. След това добавете яйцата, разбъркайте, сложете и настърганата лимонова кора. Комбинирайте с кускус
Омесете каймата до еднородност, нека се охлади и с влажни ръце от нея направете кюфтенца.
Изпържете ги от двете страни в горещо олио, докато станат златисти. Най-добре е да ги изваждате върху хартия, за да може тя да попие излишното количество от олиото.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: appetitno.com; foodclub.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Бобени кюфтета
- Кюфтета от киноа и булгур с пармезан
- Кюфтенца от патладжан и нахут
- Панирани нахутени кюфтенца с млечен сос
- Бобени кюфтета с кашкавал, чесън и сос от краставици
- Лесни и безмесни бобени кюфтета
- Кюфтета от леща с домати и стафиди
- Кюфтета от леща с гъби и чесън
- Кюфтета от нахут и булгур
- Кюфтета от нахут с шунка, лук и магданоз
Коментари към Кюфтета от нахут и кускус