Кюфтенца от макарони и кашкавал
Необходими продукти:
- 300 грама макарони
- 200 грама настърган кашкавал
- 100 грама сирене фета
- 100 грама тортила чипс
- 2-3 яйца
- сол на вкус
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете макароните в подсолена вода, прецедете и сипете в намаслена тавичка, поръсете с кашкавал, сирене и запечете във фурната за 10 минути на 200 градуса. Разбъркайте, с помощта на лъжичка оформете топки, охладете ги в камера за час.

Разбийте яйцата, смелете чипса в блендер, потопете кюфтенцата и в двете смеси и изпържете на маслена баня. Поднесете топли със сос по избор.

Добър апетит!
Източник: www.foodiecrush.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Паста орзо със зеленчуци
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
Коментари към Кюфтенца от макарони и кашкавал