Кюфтенца, обвити в тесто, с доматен сос

Необходими продукти:
- 450 грама телешка кайма
- 1/4 чаена чаша натрошен хляб (галета)
- 2 супени лъжици накълцан магданоз
- по 1/2 чаена лъжица готварска сол и смлян черен пипер
- 1 голямо яйце
- 200 грама тесто за пица
- 1 чаена чаша сос маринара
- 1 чаена чаша зряла моцарела (настъргана)
- 4 супени лъжици разтопено краве масло
- 2 скилидки чесън – предварително пресовани
- 1/2 чаена лъжица италиански подправки
Начин на приготвяне:
Омесете каймата с магданоза, яйцето, хлебните трохи, сол и пипер. Оформете средни кюфтенца и ги запържете от всички страни до готовност.
Откъснете малка част от тестото и го разпънете с пръсти. Намажете с 1 чаена лъжица сос маринара, сложете моцарела и отгоре поставете едно кюфте. Увийте го с тестото и сложете в тава. Обвийте в тесто по същия начин всички кюфтенца.
При разтопеното масло сложете пресования чесън, сол и от италианската подправка. Намажете с чесновото масло получените питки и ги сложете да се пекат на 180 градуса за 20 минути.
Преди да поднесете, изчакайте 5-10 минути. Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте със сос маринара.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Тесто за най-вкусните пици и мекици
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Хрупкави домашни солети
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Индийски сиропиран десерт Джалеби
- Погача за прощъпулник
- Кюфтенца от рачешко с майонеза
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
Коментари към Кюфтенца, обвити в тесто, с доматен сос