Кюфтета Пауново око с пъдпъдъчи яйца и кашкавал
Необходими продукти:
400 - 600 грама кайма смес
8 - 10 пъдпъдъчи яйца
200 грама кашкавал
1 - 2 глави стар лук
връзка зелен лук
зехтин
растително олио за пържене
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Подправете каймата със сол и подправки на вкус, настържете кашкавала на едро ренде, зеления лук нарежете на ситно. Стария лук също нарежете и изпържете до готовност в зехтин (за около 3 - 5 минути).
Към каймата прибавете зеления лук, изпържения стар и настъргания кашкавал. Омесете добре и от сместа оформете кюфтета. Направете вдлъбнатини на повърхността на всяко, в които ще чукнете по 1 пъдпъдъче яйце по-късно. Изпържете кюфтетата в нагорещено олио. Първо изпържете от страната с вдлъбнатината в продължение на около 5 - 6 минути (докато се образува румена коричка), след това обърнете от другата страна.
Кашкавалът в каймата се разтапя бързо, затова не е необходимо дълга термична обработка.
Подмажете с олио тава и в нея подредете готовите кюфтета, като страната с мястото за яйцата да остане отгоре. Чукнете по едно яйце във всяка вдлъбнатина, овкусете със сол и запечете във фурната за около 20 минути при температура от 170 - 180 градуса.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Кюфтета с картофи в сметанов сос
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Гъбени кюфтета с овесени ядки
- Кюфтета от смлян свински черен дроб с лук
- Кюфтета от хляб и коприва
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
- Доматена запеканка с кюфтета
- Домашни кюфтета от рулца от раци
Коментари към Кюфтета Пауново око с пъдпъдъчи яйца и кашкавал