Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печени кюфтенца с доматен сос и бял боб

Печени кюфтенца с доматен сос и бял боб

Печени кюфтенца с доматен сос и бял боб - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 глава лук, нарязан на ситно
  • 2 скилидки чесън, настъргани
  • 1 супена лъжица доматена паста
  • 420 грама доматен сос
  • 2 супени лъжици свежа мащерка
  • 400 грама бял боб от консерва
  • 150 грама зряла настъргана моцарела
  • босилек

За кюфтетата:

  • 1/3 чаена чаша зехтин
  • 1 глава лук, нарязана
  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • 100 грама хлебни трохи (галета)
  • 1/2 чаена чаша прясно мляко
  • 500 свинска кайма
  • 4 ленти прошуто, нарязано на ситно
  • 60 грама настърган пармезан
  • кората от 1 лимон
  • 1 1/2 чаена лъжица семена фенел
  • 1 чаена лъжица сух риган
  • 1 яйце, разбито

Начин на приготвяне:

започнете с приготвянето на кюфтенцата. В 2 супени лъжици зехтин запържете лука за 3-4 минути, добавете чесъна. След минута свалете от котлона и оставете зеленчуците да се охладят.

Смесете хлебните трохи и млякото и оставете за 5 минути да абсорбират течността. Прибавете охладения лук и останалите продукти, след което омесете каймата. Оформете малки кюфтенца с размерите на орех.

Подредете ги в застлана с хартия за печене тавичка и ги оставете за 30 минути в хладилник.

Загрейте останалите 2 супени лъжици зехтин и изпържете кюфтенцата за 4-5 минути, докато покафенеят. Извадете ги в тавичка.

Подгрейте фурната на 220 градуса, а през това време пригответе соса.

Запържете лука в зехтина, докато омекне, сложете чесъна, а след като освободи аромата си, добавете доматената паста и гответе за 30 секунди, като бъркате непрекъснато. Сложете доматения сос, мащерката, бульона и боба, оставете сместа да заври, след което намалете температурата. Задушавайте 8-10 минути.

Полейте с доматения сос кюфтенцата и ги поръсете с моцарелата.

Печете за 10 минути, докато моцарелата се разтопи и образува апетитна златиста коричка. Поръсете с босилек при сервиране, добавете и чеснови хлебчета, по желание.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайл