Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Крокети от карфиол

Крокети от карфиол

Крокети от карфиол - изображение

Необходими продукти:


  • 1/2 глава карфиол
  • 80 грама сурово индийско кашу
  • 2 чаени лъжички бирена мая
  • 50 грама брашно от нахут
  • 5 грама индийско орехче
  • 1/2 чаена лъжичка черен пипер
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1/2 чаена чаша оризово мляко
  • 2 чаени лъжички агар-агар
  • 4 супени лъжици вода
  • зехтин за пържене


Начин на приготвяне:


Сварете карфиола, а ядките накиснете във вода за 3 часа. Сложете ги в блендер и добавете солта, индийското орехче и черния пипер и бирената мая.

Разбийте сместа и добавете малко по малко оризовото мляко. Разтворете желиращия агент във водата, разбъркайте и комбинирайте с карфиоловата смес.

Разбъркайте, оформете крокети, оваляйте ги в нахутеното брашно и изпържете в сгорещен зехтин. Отцедете, подредете в плато и поднесете.

крокети от карфиол

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: whatlenalikes.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаника