Кошнички от хляб с пълнеж от рикота
Необходими продукти:
- 12 филии хляб
- 4 големи яйца
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1/3 чаена чаша сметана
- 3 супени лъжици магданоз
- 2 супени лъжици див лук, нарязан на ситно
- 2 супени лъжици копър
- 1/2 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
- щипка сол
- 6 супени лъжици рикота
- 1/4 чаена лъжица чесън на прах
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175 градуса и намазнете с готварски спрей тава за мъфини с 12 гнезда.
Използвайте 8-сантиметров резец за бисквити и зарежете кръгове от филиите.
Притиснете всяка филия хляб по стените и дъното на формите за мъфини, за да оформят чашка. Изечете ги за7 минути, докато покафенеят.
През това време разбийте яйцата с млякото, сметаната, подправките. Разпределете сместа в хлебните кошнички.
Рикотата овкусете с чесън на прах и поставете от нея около 1 1/2 чаена лъжица във всяка кошничка хляб.
Печете още 30 минути, до готовност на плънката. Охладете поне 5 минути преди да извадите кошничките от формите.
Поднесете ги все пак още топли.
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Перфектните бананови мъфини
- Картофени мъфини с топено сирене, извара и моркови
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Мъфини с ябълково пюре и пълнеж крема сирене
- Италиански пурички каноли Сицилиани с крем от маскарпоне, рикота и шоколад
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Кексчета с боровинки, котидж сирене и лимон
- Торта Касата Сицилиана с шоколадови парченца
- Таханови мъфини с банан и овесени ядки
- Мъфини с боровинки и портокали
Коментари към Кошнички от хляб с пълнеж от рикота