Печена рикота с риган и кашкавал
Необходими продукти:
- 430 грама сирене рикота
- 2 големи яйца
- 100 грама настърган кашкавал
- 3-4 листа от пресен риган, нарязани на ситно
- 1 чушка чили, без семки, нарязана на ситно
- сол и прясно смлян черен пипер по избор
- масло за подмазване
Начин на приготвяне:
- Разбъркайте всички съставки в купа с вилица или миксер на ниска скорост.
- Разпределете сместа в две малки форми /или огнеупорни купички/, покрити с хартия за печене и подмазани с масло.
- Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 25-30 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете печената рикота леко да се охлади, преди да я сервирате.
Приятен апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЮРВИТАЛ НОРМА ДЖЕСТ капсули * 60
ЕВЕЛИН КОЗМЕТИКС ГЛАНЦ ЗА УГОЛЕМЯВАНЕ НА УСТНИ С ЧИЛИ OH! MY LIPS LIP MAXIMIZER 4,5 мл
ГОРЧИЦА ЧИЛИ 160 г НАТУРАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
ХЕРБАМЕДИКУС ЗАГРЯВАЩ КОНСКИ БАЛСАМ 500 мл
ПЮРВИТАЛ BIOENHANCER PRO капсули * 60
КРЕМ С ЛЕЧЕБНА КАЛ, ЧИЛИ И ЕВКАЛИПТ 250 мл VOM PULLACH HOF
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Отглеждане на риган
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Риган, Балкански чай, Черновръхче
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Печена рикота с риган и кашкавал