Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
Необходими продукти за консерва от патладжани
- 2 килограма патладжани
- 200 грама чесън
- 500 грама моркови
- 1 килограм червени чушки
- 2-3 връзки магданоз
- 400 милилитра олио
- 100 милилитра трапезен оцет 6%
- 150 грама захар
- доматено пюре по желание и на вкус
- сол по желание и на вкус
Приготвяне на консервата от патладжани
Измийте и обелете патладжаните, наежете ги на кубчета с дължина на страната около 1 сантиметър, след което изсипете в подходящ съд и подсолете.
Измийте чушките, почистете от опашките и семената, нарежете на сламки.
Морковите настържете едро, магданоза измийте, подсушете и накъсайте също на едро.
Обелете чесъна и го смелете не прекалено ситно с помощта на блендер.
Подгответе си съд с вместимост около 10 литра и в него налейте олиото, оцета, сложете захарта и поставете на котлона, за да заври маринатата.
Когато това стане, изсипете зеленчуците в съда и внимателно ги разбъркайте. Нека всичко заври и затворете с капак.
Намалете температурата и оставете зеленчуците да се задушават около 45-50 минути, като разбърквате периодично.
Ако желаете, добавете сол и доматено пюре.
По време на варенето обемът на салата ще намалее.
Разпределете готовата смес в стерилизирани буркани, докато е още гореща, затворете и увийте в одеяло до пълно изстиване.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Лечение на ботулизъм
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Печен патладжан с оцет и чесън
- Ливанска разядка Мутабал
Коментари към Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън