Рулца от патладжани със сирена в доматен сос

Необходими продукти:
1-2 патладжана
доматен сос
високомаслена течна сметана
масло
сол
кашкавал (може да използвате пармезан)
За плънката:
250 грама рикота
кората от 1 лимон
сок от 1/2 лимон
1 чаена лъжица нарязани листа мащерка
1/4 чаена лъжица сол
галета
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на тънки парчета по дължина. Поръсете ги от двете страни със сол, сложете ги в гевгир и оставете да престоят 1 час. След това отцедете течността и подредете парчетата върху хартия.
Нагорещете масло в подходящ съд (около 2-2,5 сантиметра да бъде в разтопено състояние), в него изпържете патладжаните от двете страни в продължение на около 3-4 минути. Готовите изваждайте върху хартия или слагайте в гевгир, за да може да се отстрани излишната мазнина.
Направете плънката. Смесете рикотата с галетата, прибавете настърганата лимонена кора, сока от цитруса, мащерката и солта.
Загрейте фурната до 210 градуса.
На дъното на тава или друг подходящ съд сложете тънък слой доматен сос.
В единия край на всеки от патладжаните сложете по малко от плънката и оформете рула, които подредете в тавата. Върху тях сложете по мъничко сметана и изпечете ястието във фурната за около 20-25 минути.
Преди да поднесете, поръсете с настърган кашкавал.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Пълнени патладжани с шунка, лук и кашкавал
- Патладжан
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Печен патладжан с оцет и чесън
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
Коментари към Рулца от патладжани със сирена в доматен сос