Рулца от патладжани със сирена в доматен сос
Необходими продукти:
1-2 патладжана
доматен сос
високомаслена течна сметана
масло
сол
кашкавал (може да използвате пармезан)
За плънката:
250 грама рикота
кората от 1 лимон
сок от 1/2 лимон
1 чаена лъжица нарязани листа мащерка
1/4 чаена лъжица сол
галета
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на тънки парчета по дължина. Поръсете ги от двете страни със сол, сложете ги в гевгир и оставете да престоят 1 час. След това отцедете течността и подредете парчетата върху хартия.
Нагорещете масло в подходящ съд (около 2-2,5 сантиметра да бъде в разтопено състояние), в него изпържете патладжаните от двете страни в продължение на около 3-4 минути. Готовите изваждайте върху хартия или слагайте в гевгир, за да може да се отстрани излишната мазнина.
Направете плънката. Смесете рикотата с галетата, прибавете настърганата лимонена кора, сока от цитруса, мащерката и солта.
Загрейте фурната до 210 градуса.
На дъното на тава или друг подходящ съд сложете тънък слой доматен сос.
В единия край на всеки от патладжаните сложете по малко от плънката и оформете рула, които подредете в тавата. Върху тях сложете по мъничко сметана и изпечете ястието във фурната за около 20-25 минути.
Преди да поднесете, поръсете с настърган кашкавал.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Ливанска разядка Мутабал
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Капоната (италианско зеленчуково рагу от патладжани с каперси и маслини)
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Пикантен булгур със зеленчуци
- Печен патладжан с пармезан и млечен сос
- Салата Капрезе с грилован патладжан
Коментари към Рулца от патладжани със сирена в доматен сос