Консервиран зелен грах

Необходими продукти:
зелен грах
маринатата:
1 литър вода
3 супени лъжици сол
3 супени лъжици захар
1 чаена лъжица лимонтузу
Един литър от маринатата е достатъчен за 3 половинлитрови буркана.
Начин на приготвяне:
Смесете водата, солта и захарта, сложете на котлона и когато кипне, добавете граха. Течността трябва да покрива граха напълно. След като всичко заври, оставете на котлона и нека се приготвя в продължение на 15 минути. В края на варенето сложете лимонтузуто.
Извадете граха с помощта на решетъчна лъжица и сложете в предварително стерилизирани буркани, като оставяте около 1,5 см празно място отгоре. Залейте с врящата марината и затворете бурканите. Съхранявайте в изба или в хладилник.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
СПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
МАТИСЪН КЕТО ПРОТЕИНОВ ШЕЙК С МСТ, ГРАХ И ОРИЗ 350 г
БИО ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА МЪЖЕ 200 г БИОНИА
РЕГЕНЕРЛАЙФ МИТОХОНДРИАЛНА ФУНКЦИЯ прах 81 г НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!АМИКС ГРИЙН ДЕЙ ВЕГЕФИТ ПРОТЕИН 720 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Бобови култури/варива
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
- Жълт сух грах
- Лечение на ботулизъм
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
- Грах
- Грахово брашно
- Шест начина за стерилизиране на бурканите
- Топла гарнитура от грах с пушен бекон и праз
- Крем супа от грах
- Салата от грах с лук и яйца
Коментари към Консервиран зелен грах