Консервиран зелен грах
Необходими продукти:
зелен грах
маринатата:
1 литър вода
3 супени лъжици сол
3 супени лъжици захар
1 чаена лъжица лимонтузу
Един литър от маринатата е достатъчен за 3 половинлитрови буркана.
Начин на приготвяне:
Смесете водата, солта и захарта, сложете на котлона и когато кипне, добавете граха. Течността трябва да покрива граха напълно. След като всичко заври, оставете на котлона и нека се приготвя в продължение на 15 минути. В края на варенето сложете лимонтузуто.
Извадете граха с помощта на решетъчна лъжица и сложете в предварително стерилизирани буркани, като оставяте около 1,5 см празно място отгоре. Залейте с врящата марината и затворете бурканите. Съхранявайте в изба или в хладилник.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В БУРКАН С КАПАК ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА СОЧНИ ПЛОДОВЕ snd99t-386
НовБИСПОЛ АУРА СВЕЩ В БУРКАН С КАПАК ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ДИВА ВАНИЛИЯ snd99t-387
НовАЛАЙВ МАКС ПОТЕНСИ ТЕЧЕН МУЛТИВИТАМИН 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
МАЙПРОТЕИН ВЕГАН БЛЕНД ОВКУСЕН 2.5 кг
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Бобови култури/варива
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
- Шест начина за стерилизиране на бурканите
- Жълт сух грах
- Бобови култури
- Пастет от зелен боб и грах
- От пшеничени сухари до Говеждо Бургиньон - военната храна през Новото време (част 2)
- Песто с грах и мента
- От пшеничени сухари до Говеждо Бургиньон - военната храна през Новото време (част 1)
- Маринован лук
- Грах
Коментари към Консервиран зелен грах