Консервиран зелен грах

Необходими продукти:
зелен грах
маринатата:
1 литър вода
3 супени лъжици сол
3 супени лъжици захар
1 чаена лъжица лимонтузу
Един литър от маринатата е достатъчен за 3 половинлитрови буркана.
Начин на приготвяне:
Смесете водата, солта и захарта, сложете на котлона и когато кипне, добавете граха. Течността трябва да покрива граха напълно. След като всичко заври, оставете на котлона и нека се приготвя в продължение на 15 минути. В края на варенето сложете лимонтузуто.
Извадете граха с помощта на решетъчна лъжица и сложете в предварително стерилизирани буркани, като оставяте около 1,5 см празно място отгоре. Залейте с врящата марината и затворете бурканите. Съхранявайте в изба или в хладилник.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРЕЙС КОЛ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНИ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2
ПРОМОАЛОКСИ ВЪЗСТАНОВЯВАЩА МАСКА 200 мл
ЛЮКСЕОЛ СЕРУМ ПРОТИВ РЕАКТИВЕН КОСОПАД ПРИ СТРЕС И СЕЗОННИ ПРОМЕНИ 50 мл
Нов ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!АЛОКСИ ВЪЗСТАНОВЯВАЩА МАСКА 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Бобови култури/варива
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
- Шест начина за стерилизиране на бурканите
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Консервирана царевица (кочани)
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Лечение на ботулизъм
- Три вида мариновани краставички - с чесън, домати и люти чушки
- Жълт сух грах
- Пастет от зелен боб и грах
Коментари към Консервиран зелен грах