Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Кекс с ядкова поръска и мътеница

Кекс с ядкова поръска и мътеница

Кекс с ядкова поръска и мътеница - изображение

Необходими продукти:

  • 3/4 чаена чаша меко масло
  • 1 чаена чаша захар
  • 2 големи яйца
  • 2 чаени чаши брашно
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 1 чаена лъжица сода за хляб
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1 чаена чаша мътеница
  • 1 чаена лъжица ванилия - течна
  • смлени ядки
  • захарна глазура по желание

Начин на приготвяне:

Маслото разбитите със захарта на средна степен с електрически миксер, докато получите кремообразна смес. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате добре.

Брашното и набухвателите пресейте през сито в голяма купа, след което прибавете към маслото на части, като редувате брашно и мътеница - започнете и завършете с брашно. Накрая прибавете ванилията.

Намазнете и поръсете с брашно средна по размер правоъгълна тавичка (около 30 на 20 сантиметра). Излейте в нея тестото и го покрийте с фолио. Оставете да престои между 8 и 24 часа в хладилник.

Когато дойде времето за печене, извадете сладкиша за 30 минути на стайна температура.

През това време включете фурната да се подгрее на 175 градуса.

Смелете ядки по избор и ги смесете с канела. Поръсете обилно сладкиша с тях и печете за 30-35 минути до суха клечка.

Накрая направете мрежа от захарна глазура с бърбън, ако желаете (смесете пудра захар с желания алкохол и бъркайте до получаването на желаната консистенция).

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети