Кексчета от кайма и кашкавал със заливка
Необходими продукти:
- 350 грама кайма (смес или по ваш избор)
- 50 грама кашкавал
- 1 супена лъжица грис
- 2-3 яйца
- 1 супена лъжица заквасена сметана
- 1 глава лук (или по-малко)
- смлян пипер (червен и черен)
- смлян кориандър
- сол
От посочените количества продукти се получават 6 кексчета.
Начин на приготвяне:
Лука нарежете ситно.
Смесете го с каймата.
Прибавете лъжица грис.
Сложете сол, пипер, може и други подправки, които обичате. Омесете добре всичко.
Кашкавала настържете.
Яйцата разбийте заедно със заквасената сметана и подправете на вкус.
Разпределете каймата във формички за мъфини и направете вдлъбнатини в средата на сместа.
Там разпределете яйчено-сметановата комбинация.
Изпечете при 180-200 градуса във фурната.
Необходими са 40-45 минути, за да бъдат готови, като 10 минути преди това, поръсете с кашкавала. Вариант е да го добавите към заливката.
Добър апетит!
За framar.bg Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Кексчета с боровинки, котидж сирене и лимон
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
Коментари към Кексчета от кайма и кашкавал със заливка