Картофен омлет с карамелизиран лук и бекон

Необходими продукти:
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 3-4 фини резенчета бекон
- 1 чаена лъжичка масло
- 200 грама настъргани картофи
- 1 яйце
- 1 чаена лъжичка заквасена сметана
- сол и черен пипер на вкус
- 100 грама настъргано сирене Грюер
- 1 стрък зелен лук, нарязан ситно
Начин на приготвяне:
Сгорещете маслото в тиган и добавете лука. Намалете мощността на котлона и го карамелизирайте. Ще отнеме около 10 минути. След това добавете бекона и сотирайте за кратко. Прецедете сместа и я оставете настрана.
В останалата мазнина запържете нарязания картоф и подправете със сол и черен пипер. В купа сипете сметаната, чукнете яйцето и разбъркайте. Налейте внимателно към картофената смес и с въртеливи движения я покрийте.
Запечете за 3-4 минути, след което прибавете настърганото сирене, лука и бекона. Внимателно обърнете и след готовност сложете в платовидна чиния. Поднесете омлета топъл, гарниран с нарязания пресен лук.
Добър апетит!
Източник: thegirllovestoeat.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
- Омлет с чушки, домати и чесън
- Омлет с елда, кашкавал и зелен лук
- Омлет със зеленчуци
- Омлет с киселец и сирене
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Омлет с картофи и печурки
- Яйчено руло с топено сирене и чесън
- Омлет с шунка, домати и кашкавал
Коментари към Картофен омлет с карамелизиран лук и бекон