Картофен омлет с карамелизиран лук и бекон

Необходими продукти:
- 1 глава лук, нарязана ситно
- 3-4 фини резенчета бекон
- 1 чаена лъжичка масло
- 200 грама настъргани картофи
- 1 яйце
- 1 чаена лъжичка заквасена сметана
- сол и черен пипер на вкус
- 100 грама настъргано сирене Грюер
- 1 стрък зелен лук, нарязан ситно
Начин на приготвяне:
Сгорещете маслото в тиган и добавете лука. Намалете мощността на котлона и го карамелизирайте. Ще отнеме около 10 минути. След това добавете бекона и сотирайте за кратко. Прецедете сместа и я оставете настрана.
В останалата мазнина запържете нарязания картоф и подправете със сол и черен пипер. В купа сипете сметаната, чукнете яйцето и разбъркайте. Налейте внимателно към картофената смес и с въртеливи движения я покрийте.
Запечете за 3-4 минути, след което прибавете настърганото сирене, лука и бекона. Внимателно обърнете и след готовност сложете в платовидна чиния. Поднесете омлета топъл, гарниран с нарязания пресен лук.
Добър апетит!
Източник: thegirllovestoeat.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Омлет с тиквички на фурна
- Омлет с чери домати и моцарела
- Омлет с печурки и лук
- Омлет с чушки, домати и чесън
- Омлет с ориз по японски
- Омлет с киселец, извара и кашкавал
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Топла зеленчукова салата с омлет и гъби
Коментари към Картофен омлет с карамелизиран лук и бекон