Картофено пюре с печени яйца, шунка и зелен лук

Необходими продукти:
800-900 грама готово картофено пюре
4 яйца
200 грама варено-пушена шунка
30 грама масло
2 супени лъжици настърган кашкавал
3-4 пера зелен лук
Начин на приготвяне:
Сварете, обелете и намачкайте картофите. Шунката нарежете на тънки малки парчета и изпържете в маслото. Добавете ги към пюрето, разбъркайте и разпределете в тава.
Направете 4 вдлъбнатини в сместа и в тях чукнете по 1 сурово яйце.
Поставете съда в силно нагорещена фурна (200-220 градуса) и изпечете ястието, докато яйцата стегнат (около 15 минути).
Тогава извадете, поръсете с кашкавала и върнете запеканката във фурната, докато покритието се разтопи.
Поръсете с нарязан на кръгчета зелен лук и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: knorr.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Запеканка от картофено пюре със сирене крема, бекон и кашкавал
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Запеканка с картофи и кашкавал на тиган
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
- Картофена запеканка с гъби
- Настъргани печени картофи
- Запечени картофи с мляко и кашкавал
- Печени картофи с моцарела, домати и кашкавал
Коментари към Картофено пюре с печени яйца, шунка и зелен лук