Картофени мъфини с шунка, яйце и кашкавал
Необходими продукти:
- 600 грама настъргани картофи, отцедени
- 1/2 чаена лъжичка сол
- прясно счукан черен пипер
- 1 супена лъжица брашно
- 7 яйца
- 15 кръгли филийки шунка, разполовени
- 1 чаена чаша настърган кашкавал
- 1/3 чаена чаша настърган пармезан
- безсолно масло, разтопено
- зелен лук, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте с хартия за печене форма за мъфини с 6 гнезда.
- Изстискайте настърганите картофи в длани и ги прехвърлете в голяма купа.
- Добавете солта, черния пипер, брашното и 1 яйце. Разбъркайте добре.
- Разпределете картофената смес в гнездата на формата и леко притиснете към дъното и стените.
- Печете в продължение на 25-30 минути, докато ръбчетата придобият златист цвят.
- Извадете формата за мъфини от фурната и я поставете върху дъска или огнеупорна повърхност.
- Поръсете запечените картофи с разтопено масло.
- Във всяко гнездо подредете по 5 половинки от шунковите филийки, оформяйки цвете, като кръглата им част сочи нагоре.
- Смесете в купа кашкавала и пармезана и ги разпределете в гнездата.
- Поръсете с разтопено масло и внимателно чукнете по 1 яйце.
- Печете в продължение на 15-20 минути или до желаната готовност на яйцата.
- Поднесете картофените мъфини топли, поръсени със ситно нарязан зелен лук.
Приятен апетит!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бърз солен кекс със сирене и кисело мляко
- Солен кекс с шунка и кашкавал
- Картофени мъфини с топено сирене, извара и моркови
- Перфектните бананови мъфини
- Мъфини с ябълково пюре и пълнеж крема сирене
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Царевичен солен кекс с маслини и ароматно масло
- Солен кекс с извара и сирене
Коментари към Картофени мъфини с шунка, яйце и кашкавал