Царевични мъфини със сушени домати и розмарин
Солените мъфини са чудесен избор за похапване както за закуска, така и за обяд. Подходящи и удобни са за носене на работа или училище, засищат и дават свобода да бъдат обогатени с много различни вкусове.
Необходими продукти:
- 40 грама разтопено масло
- 60 грама царевично брашно
- 45 грама бяло пшенично брашно
- 3/4 чаена лъжица бакпулвер
- 1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
- 1 яйце, разбито
- 190 милилитра мътеница
- 70 грама настърган чедър
- 65 грама сушени домати, нарязани
- 20 грама нарязани на тънко люта чушка
- 1 стрък розмарин, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Намазнете форма за мъфини с 12 места с масло.
Царевичното брашно, пшеничното, набухвателите и солта разбъркайте.
В друга купа смесете разтопеното масло, мътеницата и яйцето.
Комбинирайте двете смеси, а накрая сложете чедъра, сушените домати, лютата чушка и розмарина.
Разпеделете във формите и печете за 20-25 минути. Ако по време на печенето мъфините бързо започнат да загарят, покрийте ги с фолио и допечете.
По желание може да заместите царевичното брашно със същото количество пшенично.
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бърз солен кекс със сирене и кисело мляко
- Солен кекс с шунка и кашкавал
- Картофени мъфини с топено сирене, извара и моркови
- Перфектните бананови мъфини
- Мъфини с ябълково пюре и пълнеж крема сирене
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Солен кекс с шунка, маслини, кисели краставички и кашкавал
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Царевичен солен кекс с маслини и ароматно масло
- Солен кекс с извара и сирене
Коментари към Царевични мъфини със сушени домати и розмарин