Картофена запеканка с лук

Необходими продукти:
1 килограм картофи
2 яйца
3 глави лук
1 чаена чаша прясно мляко
3 супени лъжици масло
сол и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете картофите и ги настържете, докато са още горещи. След това към тях добавете горещото мляко, разтопеното масло, суровите яйца и подправки на вкус. Разбъркайте всичко добре и изсипете половината от сместа в тава, подмазана с масло. Заравнете повърхността, разпределете равномерно слой от нарязания и изпържен лук. Отгоре покрийте с останалата картофена смес. Отново заравнете и намажете със заквасена сметана или напръскайте с разтопено масло.
Поставете ястието в предварително загрята фурна и нека се пече в продължение на 20 - 25 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Запеканка с картофи и кашкавал на тиган
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Запеканка от картофено пюре със сирене крема, бекон и кашкавал
- Картофена запеканка с гъби
- Настъргани печени картофи
- Редена запеканка с картофи и доматен сос
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
- Картофена запеканка с яйца, кренвирши и кашкавал
Коментари към Картофена запеканка с лук