Картофена запеканка с кайма, домати и яйца

Необходими продукти:
1 килограм сурови картофи
2 супени лъжици майонеза
4 сурови яйца
400 грама кайма
1 глава лук
сос болонезе или месен бульон (разтворим)
50 грама магданоз
50 грама кашкавал
2 домата
1 супена лъжица олио
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода до готовност. Запържете за 2 - 3 минути каймата заедно с нарязания лук, след това добавете нарязаните домати и соса болонезе, разтворен в малко вода. Нека всичко се задушава 2 - 3 минути. В края на приготвянето сложете магданоза и оставете за още около 5 минути сместа на котлона.
Направете пюре от картофите. Намачкайте ги, прибавете 2 сурови яйца, майонезата и разбъркайте хубаво.
Вземете форма за печене, подмажете я с олиото и в нея сложете половината от пюрето. Заравнете повърхността, следва слой от каймата, покрийте с останалите картофи.
Направете две вдлъбнатини с помощта на лъжица върху запеканката и в тях чукнете другите 2 яйца. Подредете резени домати, поръсете с настъргания кашкавал и нарязания магданоз.
Сложете ястието в предварително загрята до 200 градуса фурна за 35 - 40 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Картофена запеканка с яйца, кренвирши и кашкавал
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Запеканка от картофено пюре със сирене крема, бекон и кашкавал
- Картофен огретен със сметана
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Картофена запеканка с кайма и грах
- Запечени картофи с мляко и кашкавал
- Запеканка с картофи, мляко и кашкавал
- Картофена запеканка с гъби
Коментари към Картофена запеканка с кайма, домати и яйца