Карамелов сладкиш и орехи и смокини
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 50 грама разтопено масло
- 120 грама захар
- 2 супени лъжици течен карамел
- 100 грама орехи
- 100 грама сушени смокини
- 1 чаена чаша и половина брашно
- 10 грама бакпулвер
Начин на приготвяне:
В купа сложете яйцата със захарта и разбийте с миксер до получаването на пухкав крем. Прибавете карамела, сипете брашното, бакпулвера и маслото. Разбъркайте до еднородност.
Прибавете нарязани ситно смокини и орехи. Разбъркайте и разпределете сместа в намаслена и набрашнена тава. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 35 минути.
Охладете, разрежете и поднесете десерта, гарниран с топинг по избор.
Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: mykitcheninspain.blogspot.es
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Орехи - ползи и вреди
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- E150(a) Карамел обикновен
- Карамелизирана захар - рецепта
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- E150(c) Амонячен карамел
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
Коментари към Карамелов сладкиш и орехи и смокини