Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Карамелизирани пилешки бутчета с орехи и чесън

Карамелизирани пилешки бутчета с орехи и чесън

Карамелизирани пилешки бутчета с орехи и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм пилешки бутчета
  • 1/2 чаена чаша вода
  • 4 супени лъжици захар
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица сладък червен пипер
  • шепа орехови ядки
  • 5 скилидки чесън


Начин на приготвяне:

Направете напречни разрези по повърхността на бутчетата и подсолете съвсем малко. Изпечете за половин час при температура на фурната 180 градуса.

Междувременно пригответе карамела. Налейте водата в тенджера, изсипете в нея захарта, червения пипер и солта. Варете течността на слаб огън, докато количеството й намалее значително, цветът стане карамелен, а консистенцията леко гъста и разтеглива.

Когато извадите пилешкото от фурната, поръсете го с натрошените орехи, полейте с карамела, като той трябва да попадне в разрезите. След това върнете месото във фурната за още 10 минути, внимавайте орехите да не прегорят. Върху всяка порция сложете намачкана чеснова скилидка.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлХранене при...Здравни съветиДиетиАнкети