Карамелизирани пилешки бутчета с орехи и чесън
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки бутчета
- 1/2 чаена чаша вода
- 4 супени лъжици захар
- 1 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица сладък червен пипер
- шепа орехови ядки
- 5 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Направете напречни разрези по повърхността на бутчетата и подсолете съвсем малко. Изпечете за половин час при температура на фурната 180 градуса.
Междувременно пригответе карамела. Налейте водата в тенджера, изсипете в нея захарта, червения пипер и солта. Варете течността на слаб огън, докато количеството й намалее значително, цветът стане карамелен, а консистенцията леко гъста и разтеглива.
Когато извадите пилешкото от фурната, поръсете го с натрошените орехи, полейте с карамела, като той трябва да попадне в разрезите. След това върнете месото във фурната за още 10 минути, внимавайте орехите да не прегорят. Върху всяка порция сложете намачкана чеснова скилидка.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Карамелизирани пилешки бутчета
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Карамелизирани пилешки бутчета на фурна
- Печени пилешки бутчета с кашкавал
- Пилешки бутчета с бейби картофи и зеленчуци
Коментари към Карамелизирани пилешки бутчета с орехи и чесън