Карамелизирани пилешки бутчета на фурна

Необходими продукти:
2 пилешки бутчета
3 супени лъжици соев сос
2 скилидки чесън
1 супена лъжица горчица
1 супена лъжица захар
сол и подправки на вкус
150 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Измийте пилешките бутчета и ги сложете в съд. Подсолете на вкус, сложете подправки по ваш избор, прибавете горчицата, соевия сос и чесъна. Смесете всичко добре и приберете в хладилника за 30 минути.
Изсипете захарта в нагорещен тиган и нека се разтопи на бавен огън, докато придобие карамелен оттенък. Важното е да не прегори, защото ще горчи.
След това налейте водата в тигана. Карамелът веднага ще се сгъсти, но, като се стопли, ще се разтопи. Докато се вари (5-7 минути) ще се сгъсти леко.
Сложете бутчетата в подмазана с олио тава и ги полейте обилно с карамела.
Поставете в предварително загрята фурна и нека се пекат в продължение на 40 минути при температура от 200 градуса.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Печени пилешки бутчета с кашкавал
- Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пиле с аспержи, картофи, гъби и млечен сос
- Пилешки бутчета с червени картофи и зелен лук
- Печени пилешки бутчета с мед и горчица
Коментари към Карамелизирани пилешки бутчета на фурна