Карамелизирани мандарини с канела и шамфъстъци
Необходими продукти:
8-10 мандарини
1 чаена чаша захар
2 пръчки канела
2 супени лъжици портокалов ликьор
1/4 чаена чаша шамфъстъци
Начин на приготвяне:
Обелете мандарините внимателно, за да запазите формата им. Корите на два от плодовете нарежете на тънки ивици.
Изсипете захарта в малка тенджера и поставете на котлона, докато кристалчетата се разтопят и придобият златистокафяв цвят. Свалете съда от огъня и внимателно налейте в него 1 1/4 чаена чаша топла вода. Бъдете много внимателни - захарта ще започне да кипи!
Сложете пръчките канела в тенджерата, прибавете нарязаните кори и нека карамелът се приготвя в продължение на 5 минути на слаб огън. След това налейте портокаловия ликьор и оставете карамелът да се охлади за около 10 минути. С него полейте мандарините. Покрийте ги с найлоново фолио и нека престоят така няколко часа. Най-добре е да приберете в хладилника за една нощ.
Бланширайте шамфъстъците във вряща вода за няколко минути, след което подсушете и отстранете горния им слой. Нарежете ядките на едри парчета и с тях поръсете мандарините, покрити с карамела.
Добър апетит и весели празници!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER GINGER TEA ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовБИОХЕРБА ПАСТА ОТ ШАМФЪСТЪК 200 г
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 425 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Отслабване с мед и канела
- Карамелизирана захар - рецепта
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Шамфъстък - полезни и вредни свойства
- E150(a) Карамел обикновен
- E150(c) Амонячен карамел
- Канелено дърво, Канела
- Полезни свойства на канелата
- Канелени сладки с мед
Коментари към Карамелизирани мандарини с канела и шамфъстъци