Карамелизирана ябълка със златен сироп

Необходими продукти:
- 4 ябълки
- 225 грама кафява захар
- 110 милилитра вода
- 1/2 чаена лъжица оцет
- червена хранителна боя
- 1 супени лъжици златен сироп
- 25 грама масло
Начин на приготвяне:
Водата и захарта загрейте в касерола на средна температура, докато кристалчетата се стопят. След като се разтопи захарта напълно, сложете маслото, оцета, сиропа и боята.
Увеличете температурата и изчакайте сместа да заври, след което измерете температурата, тя трябва да достигне 138 градуса на сиропа.
Оваляйте ябълките в горещия сироп. Оставете ги да стегнат върху намазнено фолио или тава.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 425 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Диета с ябълки за 7 дни
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Карамелизирана захар - рецепта
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- E150(a) Карамел обикновен
- Рецепти за домашно сладко от ябълки
- Ябълкова пита с кисело мляко
- При силно стомашно разстройство яжте печени ябълки на фурна
Коментари към Карамелизирана ябълка със златен сироп