Карамелизирана ябълка със златен сироп
Необходими продукти:
- 4 ябълки
- 225 грама кафява захар
- 110 милилитра вода
- 1/2 чаена лъжица оцет
- червена хранителна боя
- 1 супени лъжици златен сироп
- 25 грама масло
Начин на приготвяне:
Водата и захарта загрейте в касерола на средна температура, докато кристалчетата се стопят. След като се разтопи захарта напълно, сложете маслото, оцета, сиропа и боята.
Увеличете температурата и изчакайте сместа да заври, след което измерете температурата, тя трябва да достигне 138 градуса на сиропа.
Оваляйте ябълките в горещия сироп. Оставете ги да стегнат върху намазнено фолио или тава.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
КАРАМЕЛ КРЪНЧИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
НовЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Диета с ябълки за 7 дни
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Гроздово смути с ябълка, ягоди и кисело мляко
- Печени ябълки с масло и канела
- Смути с банан, ябълка и портокал
- Ежедневната консумация на ябълки понижава кръвното налягане
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
Коментари към Карамелизирана ябълка със златен сироп