Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Карамелизирана ябълка със златен сироп

Карамелизирана ябълка със златен сироп

Карамелизирана ябълка със златен сироп - изображение

Необходими продукти:

  • 4 ябълки
  • 225 грама кафява захар
  • 110 милилитра вода
  • 1/2 чаена лъжица оцет
  • червена хранителна боя
  • 1 супени лъжици златен сироп
  • 25 грама масло

Начин на приготвяне:

Водата и захарта загрейте в касерола на средна температура, докато кристалчетата се стопят. След като се разтопи захарта напълно, сложете маслото, оцета, сиропа и боята.

Увеличете температурата и изчакайте сместа да заври, след което измерете температурата, тя трябва да достигне 138 градуса на сиропа.

Оваляйте ябълките в горещия сироп. Оставете ги да стегнат върху намазнено фолио или тава.

за framar.bg: Данна Панджарова
източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЕ-тата в хранитеЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаДиетиСнимкиБотаника