Карамелизирана ябълка със златен сироп
Необходими продукти:
- 4 ябълки
- 225 грама кафява захар
- 110 милилитра вода
- 1/2 чаена лъжица оцет
- червена хранителна боя
- 1 супени лъжици златен сироп
- 25 грама масло
Начин на приготвяне:
Водата и захарта загрейте в касерола на средна температура, докато кристалчетата се стопят. След като се разтопи захарта напълно, сложете маслото, оцета, сиропа и боята.
Увеличете температурата и изчакайте сместа да заври, след което измерете температурата, тя трябва да достигне 138 градуса на сиропа.
Оваляйте ябълките в горещия сироп. Оставете ги да стегнат върху намазнено фолио или тава.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА PERLA 100 мл
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Диета с ябълки за 7 дни
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Карамелизирана захар - рецепта
- Енергизиращо смути за изгаряне на мазнините в областта на корема
- E150(a) Карамел обикновен
- Ябълка
- E150(c) Амонячен карамел
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
Коментари към Карамелизирана ябълка със златен сироп