Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Карамелен сладкиш с банани и канела

Карамелен сладкиш с банани и канела

Карамелен сладкиш с банани и канела - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 100 грама размекнато краве масло
  • 100 грама захар (кристална)
  • 1 голямо яйце
  • 100 грама брашно
  • 1/2 чаена лъжица бакпулвер
  • 50 милилитра прясно краве мляко
  • 1/2 чаена лъжица екстракт от ванилия

За плънката:

  • 2 неголеми банана

За карамела:

  • 50 грама безсолно масло
  • 150 грама кафява захар
  • 1/2 чаена лъжица смляна канела

Начин на приготвяне:

Разбийте захарта и мекото масло. Когато се получи пухкава бяла маса, добавете в нея яйцето и разбийте още веднъж, след което сложете и ваниловия екстракт.

Пресейте брашното с бакпулвера и прибавете половината от него в получената смес. Разбъркайте, налейте прясното мляко, отново разбъркайте и тогава изсипете и останалото брашно. Разбъркайте добре.

Направете карамел, като сгорещите маслото и захарта в тиган. Щом кристалчетата се разтопят и консистенцията стане еднородна, добавете канелата и разпределете карамела по дъното на форма за печене. Следват бананови парченца, чиято дебелина да бъде 0,5 сантиметра. Върху тях изсипете тестото и изпечете сладкиша за 20 минути във фурната при средна температура (180 градуса).

Изчакайте 3 минути и обърнете готовия сладкиш върху поднос. Така карамелът и бананите ще се окажат на повърхността.

Да ви е сладко!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: mondaydelights.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съвети