Карамелен сладкиш с банани и канела
Необходими продукти
За тестото:
- 100 грама размекнато краве масло
- 100 грама захар (кристална)
- 1 голямо яйце
- 100 грама брашно
- 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- 50 милилитра прясно краве мляко
- 1/2 чаена лъжица екстракт от ванилия
За плънката:
- 2 неголеми банана
За карамела:
- 50 грама безсолно масло
- 150 грама кафява захар
- 1/2 чаена лъжица смляна канела
Начин на приготвяне:
Разбийте захарта и мекото масло. Когато се получи пухкава бяла маса, добавете в нея яйцето и разбийте още веднъж, след което сложете и ваниловия екстракт.
Пресейте брашното с бакпулвера и прибавете половината от него в получената смес. Разбъркайте, налейте прясното мляко, отново разбъркайте и тогава изсипете и останалото брашно. Разбъркайте добре.
Направете карамел, като сгорещите маслото и захарта в тиган. Щом кристалчетата се разтопят и консистенцията стане еднородна, добавете канелата и разпределете карамела по дъното на форма за печене. Следват бананови парченца, чиято дебелина да бъде 0,5 сантиметра. Върху тях изсипете тестото и изпечете сладкиша за 20 минути във фурната при средна температура (180 градуса).
Изчакайте 3 минути и обърнете готовия сладкиш върху поднос. Така карамелът и бананите ще се окажат на повърхността.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: mondaydelights.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Бърз сладкиш Страчатела
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Шоколадов сладкиш с бисквити и карамел
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Гръцки млечен сладкиш Галактобуреко
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Сладкиш Дунавски вълни с ябълки и млечно-яйчен крем
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Леопардов сладкиш Бриош
Коментари към Карамелен сладкиш с банани и канела