Карамелен сладкиш с бадемово мляко

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица ленено семе
- 100 грама фурми без костилка, нарязани
- 50 грама масло
- 1/2 чаена лъжица сода бикарбонат
- 150 грама брашно
- 125 грама кафява захар мусковадо
- 1 чаена лъжица ванилия
за соса:
- 125 грама захар мусковадо
- 250 милилитра бадемово мляко
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрее на 180 градуса.
Смелете лененото семе и го сложете в малка купичка, сипете към него 3 супени лъжици вода и изчакайте няколко минути да се стъгсти сместа.
Междувременно сварете фурмите в 150 милилита гореща вода. Сложете маслото и, след като се разтопи, свалете от котлона и разтворете содата във водата.
Разбъркайте брашното със захарта и добавете щипка сол. Изсипете към него фурмите (включително и течността), лененото семе и ванилията. Рзбъркайте и изсипете в подходяща 22-сантиметрова форма.
За соса комбинирайте кафявата захар с бадемовото мляко и разбъркайте, за да се разтворят кристалчетата.
Излейте върху кекса и изпечете за 30 минути - сосът ще се сгъсти по дъното на съда.
Сервирайте десерта топъл с лъжица сладолед.
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
НовФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(a) Карамел обикновен
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Лесен кокосов сладкиш
- E150(c) Амонячен карамел
Коментари към Карамелен сладкиш с бадемово мляко