Карамелено тирамису

Необходими продукти:
- 4 жълтъка
- 75 грама захар
- 1 супена лъжица ванилия
- 125 милилитра сладкарска сметана за разбиване
- 200 грама дулсе де лече
- 125 милилитра течен карамел
- 300 грама маскарпоне
- 32 броя бишкоти
- 1-2 супени лъжици какао
Начин на приготвяне:
В купа смесете жълтъците, захарта и ванилията. Разбийте с миксер до получаването на крем и добавете маскарпонето. В друг съд разбийте сметаната с дулсе де лечето до твърд сняг.
Комбинирайте двете смеси. Пригответе правоъгълна тава, потопете бишкотите в карамела и ги подредете в нея. Разпределете половината от крема, загладете и подредете останалите бисквити.
Сиропирайте ги с карамел, използвайки капкомер и завършете с останалата част от крема. Охладете сладкиша и непосредствено преди сервиране поръсете с какао. Разрежете, поднесете и се насладете!
Да ви е сладко!
Източник: thegirllovestoeat.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ МАСЛО ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ И КАНЕЛА 200 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирани орехи (с масло)
- E150(a) Карамел обикновен
- Карамелизирани орехи
- Карамелизирани банани с орехи и портокалов сос с ром
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(c) Амонячен карамел
- Карамелен сладолед с ванилия
- Ягодово тирамису с бял шоколад
- Пилешки крилца в пикантен карамел
Коментари към Карамелено тирамису