Карамелено тирамису
Необходими продукти:
- 4 жълтъка
- 75 грама захар
- 1 супена лъжица ванилия
- 125 милилитра сладкарска сметана за разбиване
- 200 грама дулсе де лече
- 125 милилитра течен карамел
- 300 грама маскарпоне
- 32 броя бишкоти
- 1-2 супени лъжици какао
Начин на приготвяне:
В купа смесете жълтъците, захарта и ванилията. Разбийте с миксер до получаването на крем и добавете маскарпонето. В друг съд разбийте сметаната с дулсе де лечето до твърд сняг.
Комбинирайте двете смеси. Пригответе правоъгълна тава, потопете бишкотите в карамела и ги подредете в нея. Разпределете половината от крема, загладете и подредете останалите бисквити.
Сиропирайте ги с карамел, използвайки капкомер и завършете с останалата част от крема. Охладете сладкиша и непосредствено преди сервиране поръсете с какао. Разрежете, поднесете и се насладете!
Да ви е сладко!
Източник: thegirllovestoeat.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN DESIGNER ПРОТЕИНОВ БАР 60 г * 3
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ ДУШ - ОЛИО ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 300 мл
ОРГАНИК ШОП ЛИФТИНГ БОДИ КРЕМ ЗА ТЯЛО КАРАМЕЛ КАПУЧИНО 450 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ПОРТОКАЛ 200 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Карамелизирани орехи (с масло)
- E150(a) Карамел обикновен
- E150(c) Амонячен карамел
- Карамелизирани орехи с канела
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- Карамелизирани дюли с лимонов сок
- Карамелизирани ядки с кафява захар и канела
- Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
Коментари към Карамелено тирамису