Тирамису с коняк и крем от кондензирано мляко със сирена
Необходими продукти:
300-350 грама бишкоти
250 грама сирене Рикота
200-250 грама крема сирене или маскарпоне
около 300 грама кондензирано мляко
1-2 супени лъжици лимонов сок
4 супени лъжици коняк (или друг алкохол по ваш избор)
1-2 чаени чаши кафе еспресо
3 чаени лъжици захар - по желание
какао на прах за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесете крема сиренето с рикотата и кондензираното мляко. Прибавете 1 супена лъжица лимонов сок и 2 супени лъжици коняк.
Сварете 2 чаши кафе, към което добавете останалия коняк.
Време е да "сглобите" десерта. Потапяйте всяка бишкота в кафето и подредете в подходяща форма плътно.
Получената основа намажете обилно с крема от сирена. Следва още един ред бишкоти, покрити с крем. Продължете в същата последователност до изчерпване на продуктите, като завършите със сместа от сирена и мляко.
Поръсете повърхността с какао на прах и приберете тирамисуто в хладилника за 10-12 часа.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ябълково тирамису
- Карамелено тирамису
- Кроасани с крем тирамису и домашно маскарпоне
- Торта Тирамису с кафе
- Ягодово тирамису с шоколадови стърготини
- Шоколадови палачинки Тирамису
- Крем тирамису с маскарпоне, ликьор и лешници
- Крем тирамису с кафе и малини
- Десерт Тирамису с кафе и мандарини
- Домашно тирамису
Коментари към Тирамису с коняк и крем от кондензирано мляко със сирена