Крем тирамису с маскарпоне, ликьор и лешници
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 100 грама кафява пудра захар
- 500 грама маскарпоне
- 100 милилитра ликьор (бейлис с вкус на кафе или друг)
- 300 милилитра кафе
- 175 грама бишкоти
- 30 грама тъмен шоколад, настърган
- 50 грама лешници
- 2 чаени лъжички какао на прах
Начин на приготвяне:
Отделете яйчните белтъци от жълтъците в две отделни купи. Разбийте белтъците до твърда пяна.
Разбийте жълтъците със захарта до гъста пяна (около 5 минути), след това добавете ликьора и маскарпонето. Трябва да се получи гладка смес. Внимателно изсипете белтъците на пяна към жълтъците и с голяма метална лъжица разбърквайте с кръгови движения, докато се смесят добре.
Потопете в кафето бишкотите и ги подредете равномерно по дъното на съда за сервиране. Изсипете половината от яйчната смес, поръсете с лешниците и с настърган шоколад. Повторете отново в същия ред, докато свършат съставките.
Покрийте с фолио и охладете за няколко часа или за една нощ в хладилник. Нарежете крема тирамису на парчета и сервирайте.
Да ви е сладко!
bbcgoodfood.com
Коментари към Крем тирамису с маскарпоне, ликьор и лешници