Крем тирамису с кафе и малини

Необходими продукти:
70 милилитра сметана с масленост 35%
2 жълтъка
20 грама захар
2 листа желатин
60 грама маскарпоне
1 пръчка ванилия
20 грама малини
20 милилитра натурално кафе (еспресо)
2 листенца мента
какао на прах
Начин на приготвяне:
Разбийте жълтъците и захарта с помощта на миксер. Предварително накиснатия желатин добавете към затоплената сметана. Към разбитите жълтъци прибавете маскарпонето, ванилията и сметаната с желатина. Бъркайте до получаването на еднородна консистенция. Готовата смес изсипете в сладкарски шприц. Вземете подходяща стъклена чаша, купичка или друга форма, в нея сложете слой от крема (около 100 грама), върху него малини (15) и налейте кафето. Следва отново крем, украсете с останалите плодове и ментата, поръсете с какао. Ако искате, сложете и от любимите ви бисквити.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС УЕЙ ПРО ФЮЖЪН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 2300 г
Безплатна доставка за България!РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ОПТИАТ СКРАБ ОТ КАФЕ "СОЧНА МАНДАРИНА" 220 гр.
НЕИСС СКРАБ ЗА ТЯЛО КАФЕ 330 г
ЛИНГЖИ КАФЕ 3 В 1 сашета * 20 DXN
МАТИСЪН КЕТО ЛАТЕ С МСТ И КАФЕ 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Обикновен маслен крем
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Чийзкейк в чашка
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Десерт с чиа и прясно мляко
Коментари към Крем тирамису с кафе и малини