Домашно тирамису
Необходими продукти:
- 1/2 килограм Маскарпоне
- 450 милилитра еспресо
- 300 грама бишкоти "Савоярди"
- 100 грама пудра захар
- 4 жълтъка
- 3 белтъка
- какао на прах за украса
Начин на приготвяне:
Първо сварете кафето.
Разбийте в отделни съдове жълтъците и белтъците с пудра захар. След това жълтъците с Маскарпонето. Към тях прибавете белтъците и смесете внимателно.
Вземете тава, намажете я с получения крем. Бишкотите потапяйте в кафето и подреждайте върху него. Редувайте крем-бишкоти до изчерпване на количествата им (внимавайте да не се разпаднат бишкотите). Най-отгоре поръсете с какаото и сложете в хладилник за 5 часа.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ябълково тирамису
- Кроасани с крем тирамису и домашно маскарпоне
- Карамелено тирамису
- Ягодово тирамису с шоколадови стърготини
- Крем тирамису с маскарпоне, ликьор и лешници
- Крем тирамису с кафе и малини
- Торта Тирамису с кафе
- Десерт Тирамису с кафе и мандарини
- Най-лесното тирамису
- Ананасово тирамису
Коментари към Домашно тирамису