Ананасово тирамису
Необходими продукти:
- 150 грама сирене маскарпоне
- 60 грама захар
- 2 яйца
- 35-40 бишкоти
- 1 ананас (може консервиран)
Начин на приготвяне:
Изцедете около 100 милилитра сок от ананаса, останалото нарежете на парчета, като отделите 4 кръгчета за украса.
Жълтъците отделете от белтъците. Първите разбийте със захарта до получаване на светла маса. Без да спирате да разбивате, прибавете маскарпонето.
Белтъците превърнете в устойчива пяна и с помощта на лопатка внимателно комбинирайте със сладката маса.
Потопете бишкотите в сока, сложете ред от тях във форма или използвайте десертни купички.
Следват крем, парченца ананас, отново бисквити, крем, плодове и така, докато съдът се напълни.
Завършете маскарпонето с ананас и поставете за 6 часа в хладилника, преди да поднесете.
Да ви е вкусно!
Снимка: vkusnovsem.com
Коментари към Ананасово тирамису