Кайсиев сладкиш с розмарин и ядки
Необходими продукти:
- 300 грама брашно
- щипка сол
- 2 чаени лъжички натрошен ситно розмарин
- 200 грама безсолно масло, нарязано на кубчета
- 50 грама кафява захар
- 5 милилитра екстракт от ванилия
- 2 чаени чаши сушени кайсии
- 200 милилитра вода
- 1/2 чаена чаша кристална захар
- 2 супени лъжици мед
- 2 чаени лъжички бренди
- 100 грама смлени орехови ядки
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса и застелете тавичка с лист незалепваща хартия. В купа смесете брашното със солта и розмарина. Добавете маслото, ванилията и кафявата захар. Разбъркайте и получената ронлива смес изсипете в тавичката.
Притиснете с длани и оформете основа. Изпечете за 20 минути и охладете.
В тенджера налейте вода, смесена със захар и сварете кайсиите.
Отцедете ги, сложете плодовете в блендер и прибавете меда и брендито.
Разбийте до получаването на пюре и го разпределете върху сладкиша. Поръсете с орехови ядки, разрежете и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: gastronomyblog.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Ябълков сладкиш с грис
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Маслен крем за торти и сладкиши
Коментари към Кайсиев сладкиш с розмарин и ядки