Индийски хляб Наан
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша пълнозърнесто брашно
- 1 чаена чаша бяло брашно
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1/2 чаена лъжичка сода за хляб
- 2 чаени лъжички зехтин или масло от рапица
- 3/4 чаени чаши нискомаслено прясно мляко
Начин на приготвяне:
Смесете в купа пълнозърнестото и бялото брашно, солта, бакпулвера и содата за хляб.
Разбъркайте в отделна купа зехтина и млякото и затоплете в микровълновата.
Направете кладенче в центъра на сухите съставки и добавете на тънка струя течните, като междувременно разбърквате и омесвате с ръце. Оформете тестото на топка и сложете в купа, покрийте с капак и оставете за 20 минути.
Разделете тестото на 4 топки, покрийте с фолио и оставете да постоят за 10 минути, след това ги разточете върху набрашнена
повърхност, така че да заприличат на тънки питки.
Загрейте тиган с незалепващо покритие на средно силен огън. Запечете разточените питки и покрийте с капак. Когато се покажат балончета на повърхността на тестото, обърнете и запечете от другата страна.
Сервирайте към яхния или друго ястие, като поръсите с пресен магданоз по желание.
Приятен апетит!
healthylunchbox.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
Коментари към Индийски хляб Наан