Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна
Необходими продукти:
- 250 грама скариди
- 150 грама миди, замразени
- 150 грама черни миди, замразени
- 50 грама чери домати
- 100 грама сварена прясна царевица
- 300 грама ситни пресни картофи
- 1 обелен и нарязан на кръгчета морков
- 2 глави червен лук
- няколко стръка пресен магданоз
- сол, черен пипер
- 100 милилитра бяло вино
- 2 чаени лъжички зехтин
- 2 нарязани лимона
- няколко стръка девесил
Начин на приготвяне:
Почистете скаридите и ги оставете настрана. С тенджера налейте вода и бланширайте двата вида миди. Прибавете и скаридите, след 5 минути отцедете и сложете морските дарове в тава. В друг съд загрейте зехтин и запържете нарязан на полумесеци червен лук.
Измийте и подсушете картофите. Без да премахвате люспичката ги добавете в тенджерата. Сложете морковите, доматите, нарязаната на части царевица и подправете с нарязани девесил и магданоз. Разбъркайте и пресипете зеленчуците в тавата.
Гарнирайте с нарязаните лимони, подправете със сол, черен пипер и налейте виното, зехтина. Загрейте фурната на 180 градуса и гответе ястието за 40-50 минути. По желание покрийте с алуминиево фолио. Охладете, разпределете порции и поднесете.

Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: damndelicious.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАРЛ МИНК ХИТОЗАН капсули * 120
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
АЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Сом на фурна със зеленчуци
- Хрупкави панирани скариди
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Зеленчукова салата с булгур и ароматен чеснов сос
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Скариди с лимон и чесън на грил-тиган
- Салата от зеленчуци и морски дарове
- Ризото с морски дарове и пармезан
Коментари към Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна