Сос от раци с бяло вино и коняк
Необходими продукти:
15 рака
2 моркова
2 глави лук
1 корен целина
250 милилитра сухо бяло вино
50 милилитра коняк
сока от 1 лимон
2 супени лъжици захар
щипка лют червен пипер
100 грама масло
смлян черен пипер и сол на вкус
сос бешамел
Начин на приготвяне:
Нарежете ситно лука, морковите и целината. Изпържете ги в малко количество нагорещеното масло, прибавете щипка захар, сол и смлян черен пипер на вкус. Нека всичко се задушава в продължение на 35 минути. След това налейте бялото вино в съда оставете сместа още 15-20 минути на котлона.
Сварете раците, прибавете ги към зеленчуците, сложете щипка пипер и нека се задушават 15 минути. След това ги извадете, почистете ги, смелете и прибавете към готовия сос Бешамел. Поставете съда на бавен огън, налейте прясно изцедения лимонов сок, разбъркайте старателно и 3 минути по-късно свалете от котлона.
Тогава прибавете маслото, налейте коняка, сложете щипка лют червен пипер, захарта и разбъркайте. Комбинирайте двете смеси и поднесете соса с рибени ястия.
Добър апетит!
Снимка: i-vkusno-i-prosto.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Сос Бъфало
- Ориз с морски дарове в сметанов сос
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Паста от хрян с ябълка и сирене крема
Коментари към Сос от раци с бяло вино и коняк