Запечени картофи с лук, домати и млечно-яйчена заливка

Необходими продукти:
10-12 картофа
3 домата
2 глави лук
2 яйца
200 милилитра прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
олио
копър и магданоз по желание и на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на кръгчета.
По същия начин нарежете и доматите,
а лука - на полукръгчета.
Изпържете зеленчуците поотделно като ги подправите със сол и черен пипер.
След това ги смесете и разпределете равномерно в подходяща тава.
Разбийте яйцата с прясното мляко, подправете и залейте зеленчуците.
Изпечете ястието в загрята до 200-220 градуса фурна в продължение на 30-40 минути.
Апетитната златиста запеканка е готова.
Може да я поднесете.
Добър апетит!
Снимки: zolushka-new.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Печени картофи с гъби, майонеза и кашкавал
- Запеканка от картофено пюре със сирене крема, бекон и кашкавал
- Картофена запеканка с мляко, кашкавал и чесън
- Запеканка с картофи и кашкавал на тиган
- Запеканка от картофено тесто с шунка и кашкавал
- Картофена запеканка с гъби
- Настъргани печени картофи
- Запечени картофи с мляко и кашкавал
- Печени картофи с моцарела, домати и кашкавал
Коментари към Запечени картофи с лук, домати и млечно-яйчена заливка