Запечени картофи с лук, домати и млечно-яйчена заливка
Необходими продукти:
10-12 картофа
3 домата
2 глави лук
2 яйца
200 милилитра прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
олио
копър и магданоз по желание и на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на кръгчета.

По същия начин нарежете и доматите,

а лука - на полукръгчета.

Изпържете зеленчуците поотделно като ги подправите със сол и черен пипер.



След това ги смесете и разпределете равномерно в подходяща тава.

Разбийте яйцата с прясното мляко, подправете и залейте зеленчуците.


Изпечете ястието в загрята до 200-220 градуса фурна в продължение на 30-40 минути.

Апетитната златиста запеканка е готова.

Може да я поднесете.
Добър апетит!
Снимки: zolushka-new.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Картофена запеканка с яйца, кренвирши и кашкавал
- Запеканка с пилешко, картофено пюре и топено сирене
- Запеканка с картофи, кайма и домати
- Есенна запеканка от картофи с чушки, шунка и кашкавал
- Запеканка от картофено пюре с праз, кашкавал и сметана
- Картофена запеканка с кайма и грах
- Запеканка от картофено пюре с кайма, бекон и зеленчуци
- Печени картофи с моцарела, спанак и праз
- Запеканка от сладки картофи, боб и яйца
- Картофена запеканка с гъби
Коментари към Запечени картофи с лук, домати и млечно-яйчена заливка