Запечена яхния с домати, боб, царевица и скумрия
Необходими продукти:
- 1-2 скумрии, пресни
- 1 глава стар лук, ситно нарязана
- 5 зрели домата, обелени
- 2 супени лъжици царевица от консерва
- 2 супени лъжици боб от консерва
- 50 милилитра доматен сок
- 30 милилитра доматено пюре
- 1 чаена лъжичка захар
- пресни листенца кориандър
- сол, черен пипер
- лют червен пипер според вкуса ви
- 1/3 чаена чаша червено вино
- 1 зелена люта чушка
- стръкче пресен магданоз
- мазнина за запръжка
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте мазнина и запържете до златисто лука. Почистете, изплакнете и разрежете рибата на парченца. Прибавете я към лука заедно с доматите, нарязани ситно и чушката. Задушете за две минути, разбъркайте и добавете доматения сок, пюрето и захарта, за да не киселее яхнията.
Подправете ястието със сол, черен и червен пипер, сипете царевицата, боба и налейте виното. Оставете ястието да къкри на слаб огън за 10 минути и го прехвърлете в подходяща тава.
Поръсете с нарязаните ситно кориандър и магданоз. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути. По желание покрийте съда с лист алуминиево фолио, за да не пръска. След готовност разсипете порции и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.manusmenu.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Домашно маринована скумрия
- Яхния с телешки език, картофи и зеленчуци
- Скумрия плакия
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Печена скумрия с гъби, домати и лук
- Яхния с наденица и боб на тиган
- Яхния с пилешко, нахут и чоризо
Коментари към Запечена яхния с домати, боб, царевица и скумрия