Запечена кайма с кашкавал и сметана

Необходими продукти:
- 300 грама кайма (телешка или свинска)
- 3 супени лъжици заквасена сметана
- 1 супена лъжица краве масло
- 100 грама кашкавал (изберете твърд вид)
Начин на приготвяне:
Сложете няколко парченца краве масло в тава и равномерно по дъното й разпределете слой от каймата. Поръсете с настърган кашкавал и залейте със сметаната.
Поставете във фурната и печете в продължение на час на 150-180 градуса, докато ястието се покрие с румена коричка.
Като гарнитура може да предложите пресни зеленчуци или друго любимо допълнение.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: receptculinar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
- Панирани шницели от кайма
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Къббе (кюфтета от кайма и булгур) с чеснов сос
- Запеканка от тиквички с кайма и домати
- Задушен зелен грах с кайма
- Запеканка от кайма и гъби със сметанов сос
- Яйчена запеканка с лук и кайма
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
- Рецепти за лозови сарми с телешко месо
Коментари към Запечена кайма с кашкавал и сметана