Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Запечена кайма с кашкавал и сметана

Запечена кайма с кашкавал и сметана

Запечена кайма с кашкавал и сметана - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама кайма (телешка или свинска)
  • 3 супени лъжици заквасена сметана
  • 1 супена лъжица краве масло
  • 100 грама кашкавал (изберете твърд вид)

 

Начин на приготвяне:

Сложете няколко парченца краве масло в тава и равномерно по дъното й разпределете слой от каймата. Поръсете с настърган кашкавал и залейте със сметаната.

Поставете във фурната и печете в продължение на час на 150-180 градуса, докато ястието се покрие с румена коричка.

Като гарнитура може да предложите пресни зеленчуци или друго любимо допълнение.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: receptculinar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиЗдравни съвети