Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Запеканка с аспержи и бекон

Запеканка с аспержи и бекон

Запеканка с аспержи и бекон - изображение

Необходими продукти:

  • 6 резена бекон, нарязани на ситно
  • 2 смачкани скилидки чесън
  • 1/4 чаена чаша брашно
  • 1 1/2 чаена чаша прясно мляко
  • 1/2 чаена чаша сметана
  • 1 чаена чаша настърган бял чедър
  • 1 чаена чаша настъргано сирене Грюер
  • сол и черен пипер
  • лют червен пипер на люспи
  • 1 връзка аспержи, с подрязани краища
  • 1 чаена чаша натрошени обикновени солени крекери

Начин на приготвяне:

Включете фурната да се загрее, докато приготвите ястието.

В тиган запържете лука, за да стане хрупкав - около 10 минути. Извадете го от тигана с решетъчна лъжица и подсушете от мазнината.

Изхвърлете излишната мазнина от тигана, като запазите 1/4 чаена чаша за пърженето на останалите продукти.

Сложете чесъна в тигана и гответе за минута. Прибавете брашното и разбъркайте, то трябва да се запържи до златисто - около 2 минути. Внимателно на тънка струя сипете млякото, като бъркате непрекъснато, за да се комбинират продуктите - от брашното не бива да остават бучици. Оставете соса да къкри за 5 минути, докато се сгъсти. Добавете половината количество от двата вида сирене, за да се разтопят.

Накрая смесете бекона със соса и подправете.

Аспержите сложете в тава, отгоре полейте със соса, поръсете с останалите семена и завършете с крекерите.

Покрийте с фолио и печете за 20 минути, след което свалете покритието и запечете за 10 минути, до хрупкава коричка.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиБотаникаЛюбопитноСнимки