Запеканка от патладжани с чеснов крем и пармезан

Необходими продукти:
- 1 килограм патладжани
- 4 домата, нарязани на кръгчета
- 1 глава чесън, сварена и обелена
- 1 глава лук, сварена
- 1 стрък мащерка
- 1 супена лъжица бяло вино
- 80 грама настърган пармезан
- няколко стръка пресен босилек
- няколко стръка пресен розмарин
- зехтин
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Пригответе йенски съд за печене и го намажете със зехтин. Измийте патладжаните, нарежете ги на филийки и подредете част от тях в съда. Покрийте с нарязани домати.
С блендер смесете чесъна, лука, мащерката, виното и част от пармезана. Разбийте и разпределете крема върху зеленчуците. Подправете със стръкчета розмарин и босилек.
Подредете останалите патладжани, поръсете с пармезана, подправете със сол и черен пипер. Поръсете ястието с няколко капки зехтин и загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте съда с капак и запечете за 30-35 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: unflodebonneschoses.fr
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Мариновани пълнени патладжани
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Спанак с яйца под шуба
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
Коментари към Запеканка от патладжани с чеснов крем и пармезан