Запеканка за закуска от яйца и шунка

Необходими продукти:
1/4 чаена чаша масло
- 1/2 чаена чаша крутони
- 1/2 чаена чаша настърган чедър
- 4 яйца
- 3/4 чаена чаша прясно мляко
- 1 чаена лъжица суха горчица
- 1 чаена чаша нарязана на кубчета шунка
Начин на приготвяне:
Маслото сложете в тавичката, в която ще печете - нека тя да е с размери около 15 на 15 сантиметра или използвайте керамична форма. Затоплете във фурната, за да се разтопи маслото, след това към него прибавете крутоните и разклатете формата, за да се овалят. Поръсете отгоре с чедъра.
В купа разбийте яйцата, млякото и сухата горчица. Полейте с получената смес крутоните и сиренето. Поръсете с шунката. Покрийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за една нощ.
Оставете касеролата да достигне стайна температура, след което престъпете към печенето - на 190 градуса.
Печете 40 минути, до готовност на яйцата. Оставете 5 минути ястието да се охлади, преди да разрежете.
Готовите яйца може да замразите и след това да претоплите в микровълнова фурна.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запеканка от моркови с яйца
- Печени яйца с лук и соев сос
- Яйчени гнезда с пармезан
- Печени яйца с масло и кашкавал в хлебни кошнички
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Печени яйца в чаша с домати, лук и сметана
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Яйчени гювечета с боб и сирене Чедър
- Яйца в лодка от авокадо
- Печени яйца с колбас, сметана и пармезан
Коментари към Запеканка за закуска от яйца и шунка