Яйца с колбас и кисели краставички в хлебна купа
Необходими продукти:
4 кръгли хлебчета/питки
4 яйца
200 грама колбас по избор
100 грама кашкавал
1 кисела краставица
сол на вкус
прясно мляко

Начин на приготвяне:
Отрежете горната част на питките.

Старателно отстранете вътрешността им.

Нарежете на ситно колбаса и киселата краставичка, настържете кашкавала.
Преди да напълните хлебчетата, намокрете ги с прясно мляко.

Сложете първо колбаса на дъното на купичките,

следва настъргания кашкавал,

краставичките

и най-отгоре яйцата. Сложете малко сол.

Подредете готовите хлебчета в тава и поставете във фурната за около 20 минути, докато жълтъкът се стегне.

Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйца в гювече с шунка, чесън и сметана
- Печени яйца на фурна със сметана, чесън и кашкавал
- Гювечета от яйца с гъби, доматен сос и моцарела
- Гювечета с яйца в подлучена сметана и сирене
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Запечени яйца с домати, колбас и кашкавал
- Яйца с пилешки дробчета и домати
- Яйчени рулца с кашкавал и зелен лук
Коментари към Яйца с колбас и кисели краставички в хлебна купа