Яйца със сьомга и грах
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 стръка праз, нарязани на тънко
- 1/2 чаена чаша замразен грах
- 2 чаени лъжици настъргана лимонова кора
- 2/3 чаена чаша сметана за готвене - разбира
- 100 грама сьомга
- 1 супена лъжица мащерка
- 8 яйца
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 180 градуса и поръсете с брашно 4 индивидуални огнеупорни съдове.
Затоплете зехтина в тиган и запържете праза, докато омекне. Добавете граха и лимоновата кора.
Разпределете сместа между приготвените съдове, покрийте със сметаната.
Отгоре сложете филетата сьомга, поръсете с мащерка и чукнете по 2 яйца във всяка порция.
Печете за 20 минути, до готовност на яйцата.
Когато извадите ястието от фурната, подправете със сол и черен пипер.
Гарнирайте с няколко листенца мащерка и консумирайте топло.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Яйца на фурна с шунка и пармезан
- Бързо гювече в тиган
- Печени пъдпъдъчи яйца в авокадо
- Печени яйца в прошуто с кашкавал
- Яйца в гювече с пушен бекон, сирене и сметана
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Запеканка с яйца и пушена наденица
Коментари към Яйца със сьомга и грах