Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Яйца със сьомга и грах

Яйца със сьомга и грах

Яйца със сьомга и грах - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 стръка праз, нарязани на тънко
  • 1/2 чаена чаша замразен грах
  • 2 чаени лъжици настъргана лимонова кора
  • 2/3 чаена чаша сметана за готвене - разбира
  • 100 грама сьомга
  • 1 супена лъжица мащерка
  • 8 яйца

Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 180 градуса и поръсете с брашно 4 индивидуални огнеупорни съдове.

Затоплете зехтина в тиган и запържете праза, докато омекне. Добавете граха и лимоновата кора.

Разпределете сместа между приготвените съдове, покрийте със сметаната.

Отгоре сложете филетата сьомга, поръсете с мащерка и чукнете по 2 яйца във всяка порция.

Печете за 20 минути, до готовност на яйцата.

Когато извадите ястието от фурната, подправете със сол и черен пипер.

Гарнирайте с няколко листенца мащерка и консумирайте топло.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияХранене при...ЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлНовиниАнкетиВидеоСнимкиДиетиАлт. медицина