Задушен боб с домати и кашкавалено покритие

Необходими продукти:
800 грама консервиран грах
1 килограм домати
130 грама кашкавал
2 глави лук
2-3 скилидки чесън
2 супени лъжици олио
3-4 супени лъжици вода
1 чаена лъжица риган
1 чаена лъжица мащерка
2 дафинови листа
3 супени лъжици нарязан пресен магданоз
1 чаена лъжица захар
смлян черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте доматите, обелете ги и нарежете на едри кубчета. Чесъна и лука накълцайте ситно, кашкавала настържете.
Изпържете лука в нагорещено олио, прибавете доматите, 2-3 минути по-късно сложете чесъна, подправките и налейте 3-4 лъжици вода. Ако доматите са отделили достатъчно сок, не използвайте вода.
Оставете ястието да се приготвя 30 минути и извадете дафиновия лист.
Отцедете течността от бобената консерва и изсипете зърната при доматите. Сложете нарязания пресен магданоз, разбъркайте, свалете съда от огъня и поръсете ястието с настъргания кашкавал. Затворете с капак и оставете да престои няколко минути, преди да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: vkusnokak.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Домат
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Как да се справим с белите петна и напукването на доматите?
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
Коментари към Задушен боб с домати и кашкавалено покритие