Задушен боб с домати и кашкавалено покритие
![Задушен боб с домати и кашкавалено покритие - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/zadushen-bob.jpg)
Необходими продукти:
800 грама консервиран грах
1 килограм домати
130 грама кашкавал
2 глави лук
2-3 скилидки чесън
2 супени лъжици олио
3-4 супени лъжици вода
1 чаена лъжица риган
1 чаена лъжица мащерка
2 дафинови листа
3 супени лъжици нарязан пресен магданоз
1 чаена лъжица захар
смлян черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте доматите, обелете ги и нарежете на едри кубчета. Чесъна и лука накълцайте ситно, кашкавала настържете.
Изпържете лука в нагорещено олио, прибавете доматите, 2-3 минути по-късно сложете чесъна, подправките и налейте 3-4 лъжици вода. Ако доматите са отделили достатъчно сок, не използвайте вода.
Оставете ястието да се приготвя 30 минути и извадете дафиновия лист.
Отцедете течността от бобената консерва и изсипете зърната при доматите. Сложете нарязания пресен магданоз, разбъркайте, свалете съда от огъня и поръсете ястието с настъргания кашкавал. Затворете с капак и оставете да престои няколко минути, преди да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: vkusnokak.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГЛИКОРАВНИН ПЛЮС капсули 425 мг * 40 МИРТА МЕДИКУС
ЛИНДА РЕН ДИЕТ КАРБОБЛОК БЯЛ БОБ капсули * 60 037548
ПРОМОЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
ВИ-ШЕЙП ВИ-ШРЕД ТЕРМОГЕНЕН ФЕТ БЪРНЪР капсули * 150
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE КРЕМ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА С УСПОКОЯВАЩО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Боб с наденица и кисело зеле
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Калцоне с плънка от кайма, моцарела и домати
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
- Как се режат чери доматчета и моркови с форма на сърца
- Гарнитура от леща с лук и домати
Коментари към Задушен боб с домати и кашкавалено покритие