Задушено свинско с пресни картофи, тиквички и много чесън
![Задушено свинско с пресни картофи, тиквички и много чесън - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/svinsko-s-kartofi-i-tikvichki.jpg)
Необходими продукти:
- 500 грама свинско месо (филе)
- 500 грама пресни дребни картофи
- 1-2 големи глави чесън
- 1-2 малки тиквички
- 1 голям домат
- 100 грама копър
- 1-2 неголеми глави лук
- 3 супени лъжици олио
- сол, дафинов лист, мъничко черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете кромида, нарежете го на кръгчета. Месото измийте и нарежете на малки парчета.
Сгорещете олиото в чугунен тиган, в него изсипете свинското. Когато е полуготово, добавете лука, разбъркайте и изчакайте той да се зачерви.
Обелените тиквички и домата превърнете в малки кубчета, които смесете с филето. Разбъркайте.
Следват почистените и ситно нарязани скилидки чесън, дафиновия лист и мъничко смлян черен пипер.
Оставете всичко да се задушава известно време и тогава към продуктите прибавете целите пресни картофи. Налейте вода, която да ги покрие наполовина.
Затворете съда с капак и оставете ястието на огъня до готовност.
Накрая подправете с копър, подсолете и извадете дафиновия лист.
Вече може да се насладите на невероятния вкус.
Не забравяйте, че ястието се приготвя на бавен огън под капак. Трябва да се бърка непрекъснато, за да не загорят продуктите.
Добър апетит!
Източник: pomoshnica.info
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско с домати и лук на фурна
- Свински пържоли с гъби в сметанов сос
- Свинско месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Печено свинско филе с домати, кашкавал и чесън
- Пържено свинско със стар лук
- Свинско бон филе с плънка от гъби и лук
- Свинско с гъби в сметана
- Свински пържоли с топено сирене и майонеза
- Свинско бон филе с гъби
- Свинско с кисело зеле и картофи
Коментари към Задушено свинско с пресни картофи, тиквички и много чесън