Задушени телешки кюфтенца в пикантен сос с мед и сусам
Необходими продукти:
- 500 грама кайма (най-добре използвайте телешка)
- 1/2 чаена чаша галета
- 4 стръка зелен лук (нарязани)
- 1 яйце
- 2 скилидки чесън (пресовани)
- 1 чаена лъжица настърган джинджифил
- 1 чаена лъжица сусамово олио
- щипка лют червен пипер на люспи
- 1/4 чаена чаша царевично нишесте
- олио за пържене
- по 1/2 чаена чаша пилешки бульон и соев сос
- по 2 супени лъжици ябълков оцет и сос "Хойсин"
- 1 супена лъжица мед
- 2 чаени лъжици сусамови семена
Начин на приготвяне:
Към каймата прибавете галетата, яйцето, половината от наситнения зелен лук, чесъна, джинджифила и сусамовото олио. Овкусете със сол и черен пипер, след което омесете добре.
С помощта на чаена лъжица загребвайте от каймата и оформете кюфтенца, които оваляйте в царевичното нишесте.
Загрейте олио в тиган (около 1 сантиметър на дъното) е в него запържете кюфтенцата за около 3 минути от всички страни. Извадете ги в чиния и освободете съда от мазнината.
Върнете тигана върху котлона (загрят на средна степен) и налейте бульона, соевия сос, оцета, соса "Хойсин" и меда. Разбъркайте, за да се комбинират и сложете кюфтенцата в съда с течността. Задушете ги за 6-8 минути, свалете от огъня, поръсете с останалите 2 стръка зелен лук и сусамовите семена.
Добър апетит!
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Кюфтенца от ориз със зеленчуци
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Задушени кюфтета с тиква
- Кюфтета от кълцано месо с пържен лук
- Печени кюфтета с розмарин и чесън
Коментари към Задушени телешки кюфтенца в пикантен сос с мед и сусам