Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Задушени телешки кюфтенца в пикантен сос с мед и сусам

Задушени телешки кюфтенца в пикантен сос с мед и сусам

Задушени телешки кюфтенца в пикантен сос с мед и сусам - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама кайма (най-добре използвайте телешка)
  • 1/2 чаена чаша галета
  • 4 стръка зелен лук (нарязани)
  • 1 яйце
  • 2 скилидки чесън (пресовани)
  • 1 чаена лъжица настърган джинджифил
  • 1 чаена лъжица сусамово олио
  • щипка лют червен пипер на люспи
  • 1/4 чаена чаша царевично нишесте
  • олио за пържене
  • по 1/2 чаена чаша пилешки бульон и соев сос
  • по 2 супени лъжици ябълков оцет и сос "Хойсин"
  • 1 супена лъжица мед
  • 2 чаени лъжици сусамови семена

 

Начин на приготвяне:

Към каймата прибавете галетата, яйцето, половината от наситнения зелен лук, чесъна, джинджифила и сусамовото олио. Овкусете със сол и черен пипер, след което омесете добре.

С помощта на чаена лъжица загребвайте от каймата и оформете кюфтенца, които оваляйте в царевичното нишесте.
Загрейте олио в тиган (около 1 сантиметър на дъното) е в него запържете кюфтенцата за около 3 минути от всички страни. Извадете ги в чиния и освободете съда от мазнината.

Върнете тигана върху котлона (загрят на средна степен) и налейте бульона, соевия сос, оцета, соса "Хойсин" и меда. Разбъркайте, за да се комбинират и сложете кюфтенцата в съда с течността. Задушете ги за 6-8 минути, свалете от огъня, поръсете с останалите 2 стръка зелен лук и сусамовите семена.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайл