Кюфтета с моркови, цвекло и чеснов сос

Необходими продукти:
500 грама кайма по ваш избор
200 грама сурово цвекло
200 грама сурови моркови
2 яйца
подправки на вкус
олио за пържене
За соса:
150 грама кашкавал
230 грама майонеза
2 скилидки чесън
магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете и настържете морковите и цвеклото на ситно.
Смесете зеленчуците с каймата.
Добавете яйцата и подправки по избор.
Омесете всичко старателно.
От получената смес оформете кюфтета, които изпържете в нагорещено олио.
Направете соса.
Нарежете магданоза на ситно, чесъна намачкайте с ножа или с помощта на преса.
Настържете кашкавала.
В подходящ съд смесете майонезата с кашкавала, добавете магданоза и чесъна.
Разбъркайте. Сосът е готов.
Поднесете кюфтетата с него.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтета с моцарела в доматен сос
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Задушени телешки кюфтенца в пикантен сос с мед и сусам
- Сочни пържени кюфтета с чесън и мляко
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Кюфте в чушки камби
- Класически италиански кюфтенца върху канапе от спагети
- Пържени кюфтета с хрупкава панировка и рикота
Коментари към Кюфтета с моркови, цвекло и чеснов сос