Кюфтета с моркови, цвекло и чеснов сос

Необходими продукти:
500 грама кайма по ваш избор
200 грама сурово цвекло
200 грама сурови моркови
2 яйца
подправки на вкус
олио за пържене
За соса:
150 грама кашкавал
230 грама майонеза
2 скилидки чесън
магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете и настържете морковите и цвеклото на ситно.
Смесете зеленчуците с каймата.
Добавете яйцата и подправки по избор.
Омесете всичко старателно.
От получената смес оформете кюфтета, които изпържете в нагорещено олио.
Направете соса.
Нарежете магданоза на ситно, чесъна намачкайте с ножа или с помощта на преса.
Настържете кашкавала.
В подходящ съд смесете майонезата с кашкавала, добавете магданоза и чесъна.
Разбъркайте. Сосът е готов.
Поднесете кюфтетата с него.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кюфтета от хляб и коприва
- Кюфтета на фурна с млечен сос и ориз
- Доматена запеканка с кюфтета
- Домашни кюфтета от рулца от раци
- Кюфтета в сметанов сос със зелени подправки
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Как да направим кюфтетата по-диетични с тиквички?
- Кюфтенца от ориз със зеленчуци
- Кюфтета с шамфъстък
- Доматени кюфтенца с Фета и джоджен
Коментари към Кюфтета с моркови, цвекло и чеснов сос