Кюфтета с моркови, цвекло и чеснов сос

Необходими продукти:
500 грама кайма по ваш избор
200 грама сурово цвекло
200 грама сурови моркови
2 яйца
подправки на вкус
олио за пържене
За соса:
150 грама кашкавал
230 грама майонеза
2 скилидки чесън
магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете и настържете морковите и цвеклото на ситно.
Смесете зеленчуците с каймата.
Добавете яйцата и подправки по избор.
Омесете всичко старателно.
От получената смес оформете кюфтета, които изпържете в нагорещено олио.
Направете соса.
Нарежете магданоза на ситно, чесъна намачкайте с ножа или с помощта на преса.
Настържете кашкавала.
В подходящ съд смесете майонезата с кашкавала, добавете магданоза и чесъна.
Разбъркайте. Сосът е готов.
Поднесете кюфтетата с него.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
- Кюфтенца с гъби и тиквички
- Сочни пържени кюфтета с чесън и мляко
- Печени кюфтета с розмарин и чесън
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Веган кюфтета с бял млечен сос
- Кюфтета в лучен сос на фурна
Коментари към Кюфтета с моркови, цвекло и чеснов сос