Задушени скариди в доматен сос с лук, чесън и магданоз
Необходими продукти:
- 1/3 чаена чаша зехтин
- 1/3 чаена чаша галета
- 1 малка глава лук, нарязана на ситно
- 6 скилидки чесън, настъргани на ситно
- 3/4 чаена чаша сухо бяло вино
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 400 грама домати от консерва, намачкани
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка черен пипер
- 650 грама цели скариди, добре измити и отцедени
- 1/3 чаена чаша пресен магданоз, нарязан на ситно
За гарниране:
- лимонови резени
- магданоз
Начин на приготвяне:
- Загрейте 2 супени лъжици зехтин в голям тиган на средно силен огън.
- Добавете галетата и ги запържете в продължение на 2-3 минути до златист цвят. Прехвърлете в купа и оставете настрана.
- Почистете тигана с кухненска хартия и загрейте в него останалия зехтин.
- Задушете лука в продължение на 1 минута, добавете чесъна и гответе още 5 минути, като разбърквате често.
- Внимателно прибавете виното, доматеното пюре и намачканите домати.
- Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- След като сосът клокне, разпределете скаридите в тигана, покрийте с капак и гответе в продължение на 5 минути. Обърнете ги по средата, за да се задушат равномерно.
- Добавете запържените галета и нарязания пресен магданоз и внимателно разбъркайте.
- Овкусете с прясно изцеден лимонов сок и поръсете с магданоз.
- Поднесете задушените скариди топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: heneedsfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Хрупкави панирани скариди
- Салата от алабаш, скариди и кейл с дресинг
- Скариди на фурна с чесън и масло
- Скариди на тиган с чесън, масло и вино
- Пикантни скариди в бирен сос
- Глазирани скариди с ром
- Пикантни скариди с грис и чедър
- Как да приготвим перфектните скариди на скара
- Супа тай със скариди, гъби шийтаке и кокосово мляко
- Варени скариди с чесново масло и лимон
Коментари към Задушени скариди в доматен сос с лук, чесън и магданоз