Задушени свински рулца с плънка от ориз и сушени сини сливи

Необходими продукти:
800 грама свинско филе
16 сушени сини сливи
100 грама ориз
3 скилидки чесън
3 супени лъжици олио
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Разрежете филето на 8 еднакви по големина части, които начукайте и подправете със сол и смлян черен пипер.
Залейте ориза с вода и поставете съда на котлона. Подсолете и нека се вари в продължение на 12-15 минути.
След това отцедете течността и измийте зрънцата с чиста вода.
Когато се охладят, към тях прибавете обелените и пресовани скилидки чесън. Разпределете ориза в единия край на парчетата месо, като слагате по 2 супени лъжици. Добавете и по 2 сушени сини сливи на руло.
Навийте рула, закрепете ги с клечки за зъби или завържете с подходяща връв.
Изпържете до златисто рулцата, прехвърлете ги в тенджера и залейте с малко вода. Оставете ги да се задушават в продължение на 30 минути. Ако е необходимо, долейте още вода по време на приготвянето.
Може да поднесете като основно или в качеството на предястие.
Добър апетит!
Снимки: priyatnogo-appetita.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свинско бон филе с гъби
- Шишчета от свински черен дроб с лук и домати на фурна
- Маринована свинска пържола
- Свински пържоли с билков сос на тиган
- Свински пържоли с гъби и сос Уорчестър
- Пържено свинско с мащерка и домати
- Печено свинско със сос от череши и вино
- Свинско в бира със сусамово масло
- Задушено свинско с лук, джинджифил и горчица
- Печено свинско в бира с билки, моркови и чесън
Коментари към Задушени свински рулца с плънка от ориз и сушени сини сливи